Persbericht

Record: meer dan 2 miljoen bezoekers per dag

Startpagina blijft onverminderd groeien

Amsterdam – 8 oktober 2002.

Gisteren heeft Nederlands populairste internetpagina, Startpagina.nl, opnieuw een record gebroken. Op de homepage kwamen meer dan 2 miljoen bezoekers. Sinds de oprichting blijft Startpagina onverminderd groeien.

Voor het eerst krijgt een Nederlandse site zoveel bezoekers op één pagina te verwerken. Een verklaring voor het record op déze dag ligt deels in het slechte weer, en deels in het actuele nieuws. Door het overlijden van Prins Claus surfen mensen meer en intensiever over het internet.


Ook het aantal dochterpagina’s van Startpagina stijgt hard; het afgelopen jaar kwamen er 700 bij, een groei van jaarlijks 40 procent. De 2780 pagina’s worden nu door zo’n 1400 verschillende beheerders onderhouden. Elke dochterpagina bevat gemiddeld 200 links over het specifieke onderwerp van de pagina; vaak een passie van de beheerder. Dit betekent dat er in totaal méér dan 500.000 links naar andere sites door mensen zijn beoordeeld.

Nieuwe hosting

Sinds een half jaar wordt Startpagina gehost bij de Europese ISP easynet. easynet Nederland is gevestigd in Hoofddorp en biedt zakelijke internetdiensten op het gebied van access, hosting en security. "Wij zijn vanzelfsprekend enorm trots op het feit dat Startpagina voor ons heeft gekozen", aldus Managing Director Arjen Berendsen. "We hebben voor Startpagina een volledig redundante hosting omgeving ontworpen en geïmplementeerd. Tevens verzorgen we de  connectiviteit naar het internet en beheren we het geheel. De oplossing draait al vanaf het begin stabiel en zonder problemen, ook bij de sterk gegroeide aantallen bezoekers."

Startpagina’s bezoeken per week sinds de oprichting

Over Startpagina en Ilse Media

Startpagina geeft internetgebruikers via www.startpagina.nl toegang tot meer dan 300 andere websites. Startpagina is onderdeel van ilse media bv., met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media is bekend van ilse.nl. Daarnaast is ilse media uitgever van de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de nieuwssite NU.nl, en het populaire chat.nl. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60 procent van alle Nederlandse internetgebruikers.

Over easynet

easynet is een pan-Europese Internet Service Provider. Het bedrijf is opgericht in 1994 en is op dit moment actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Italië, Zwitserland en Nederland. easynet staat genoteerd op de beurs van Londen (ESY). Met een duidelijke focus op de zakelijke markt, biedt easynet een compleet productportfolio op het gebied van Access, Hosting en Network & Security. Naast een breed scala standaard producten en diensten, biedt easynet 'tailor made' oplossingen.

easynet is al drie jaar achtereen uitgeroepen tot de beste Europese ISP voor zakelijke gebruikers. De Nederlandse vestiging van easynet is opgericht in 1999 en is gevestigd in Hoofddorp. Onlangs is Internet Service Provider Wirehub! Internet uit Rotterdam door easynet Group overgenomen.